
הממשל האמריקני, או יותר נכון, הסוכנות לביטחון לאומי של הממשל האמריקני (NSA), ממשיכה להסתבך. זאת, מכיוון שמרגלים אנושיים זה יקר ומסוכן, אבל מרגלים ממוחשבים זה כנראה הרבה יותר נוח. חשיפה נוספת, שנלקחה היישר מהמסכים אותם הדליף אדוארד סנאודן, חושפת כי הסוכנות הדביקה יותר מ-50,000 רשתות ברחבי העולם ברוגלה שנועדה ללקט מידע רגיש.
מרגלים בכל העולם
לפי הדיווח הראשון בנושא, שהתפרסם בעיתון ההולנדי NRC, מספרים אלה היו נכונים לאמצע שנת 2012, מה שאומר כי אין לדעת לכמה התרחבה האופרציה כולה, וכמה רשתות נגועות עד לרגע זה ממש ברוגלת הריגול האמריקנית. עוד דווח, כי מדובר ברוגלה המתפקדת כתא ריגול דיגיטלי רדום: אנשי הסוכנות יכולים לבחור בכל רגע האם הם רוצים להפעילה או להשביתה.
עצם קיום הרוגלות אינו מפתיע, הוושינגטון פוסט כבר חשף בעבר, ובלי המסמכים של סנאודן, כי בשנת 2008 הסוכנות הצליחה להדביק מעל ל-20,000 רשתות. הנושא המעניין פה באמת הוא היקף המבצע הממוחשב: מומחים מעריכים כי עד לסוף השנה הנוכחית מטרת הסוכנות היא לשלוט ביותר מ-85,000 רשתות ברחבי העולם. כן, ייתכן שגם בזו בה אתם גולשים כרגע.
שאלה מעניינת נוספת היא מה בדיוק מסוגלת הרוגלה הזו לעשות. הוושינגטון פוסט דיווח בעבר כי יחידת המחשוב של ה-NSA מפתחת גרסה חדשה של רוגלה, המסוגלת לזהות פקודות קוליות ואוספת אך ורק את המידע שנתבקשה לאסוף, אך אין שום אישוש לידיעה זו.
זאת, ועוד: לפי הדיווח ההולנדי מסתבר שתוכנית הריגול החדשה עשויה להשאר פעילה לשנים רבות מבלי שמומחי המחשבים יצליחו כלל להבין בה, בעיקר כאשר מדובר במקומות דוגמת ונצואלה או ברזיל, מדינות שאינן מהוות מעצמות טכנולוגיה ובטח שלא אבטחת מידע.
אבל הכי מדאיג? ההולנדים חושפים כי השיטות בהן הסוכנות האמריקנית עשתה שימוש כדי לחדור לרשתות הן אותן שיטות נלוזות שאנו מכירים מימים ימימה. כך למשל עולה כי על מנת לחדור לאחת מהרשתות העסקיות בבריטניה שלחו האמריקנים לעובדיה בקשות חברות שנראו כאילו הן שייכות לרשת החברתית העסקית הפופולארית לינקדין. אם חיפשתם סיבה לא ללחוץ על שום לינק אף פעם, הנה קיבלתם אחת.